Zo stimuleer je een goede nachtrust bij je kind(eren)

Zo stimuleer je een goede nachtrust bij je kind(eren)

Komen jouw kinderen soms moeilijk in slaap? Blijven ze uit bed komen met tal van redenen? Dat kan flink wat energie van je kind(eren) kosten, maar ook van jou als ouder. Een fijn hulpmiddel kan uitkomst bieden. 

Wist je dat een moment van verbinding voor het slapengaan een goede nachtrust stimuleert? De TWEE ARMENVOL slaapkaarten zijn een hulpmiddel bij het avondritueel om te ontprikkelen en de dag samen positief af te sluiten. Je geeft jouw kind(eren) hiermee een portie onverdeelde aandacht. En dat voor het slapengaan… Welk kind wil dat nou niet?

Kind helpen ontspannen voor slapen

Na een volle dag, waarop er van alles op het programma staat  - bijvoorbeeld moeilijke sommen op school, balletles, voetbaltraining en een speelafspraak - kan tot rust komen voor de nacht best een flinke opdracht zijn. Een kind heeft dan soms wat hulp en vooral liefde nodig om te ontprikkelen. Zeker voor het slapengaan werkt het ontspannend als de drukte van de dag en alle gevoelens die daarbij horen, kunnen worden losgelaten. Er ontstaat ruimte om stil te staan bij het moois van die dag. Dat vraagt om oefening, herhaling en wat bewuste tijd. De slaapkaarten bestaan uit 21 kaarten met korte opdrachten in verschillende thema’s. Alle opdrachten zijn erop gericht om écht contact te maken met je kind(eren). Door aanraking, verrassende vragen over de dag van vandaag, ruimte voor emoties, wegdromen met fantasie en meer!

Zo gebruik je de slaapkaarten

Kies samen één of meerdere kaarten uit de stapel. De opdrachten zijn kort en bondig en nodigen uit tot meer als daar behoefte aan is. Je kiest zelf hoeveel kaarten je samen bespreekt. Neem de tijd voor ontspanning, emoties, verbinding, fantasie en deel over vandaag. Morgen is er weer een nieuwe dag!

Voor wie zijn de slaapkaarten

Begin de dag vanuit verbinding met de 'rust & ritme kaarten' en sluit de dag nu ook goed af, met de slaapkaarten van TWEE ARMENVOL. Je kind voelt zich gezien, gehoord en geliefd. De opdrachten zijn ontwikkeld voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar oud. Vanaf 2,5 jaar kan een kind een deel van de kaarten al gebruiken. Alles wat je aandacht geeft groeit.

Ervaringen van anderen

“Wat ik merk bij mijn oudste is dat het slapen gaan beter gaat wanneer we nog even de dag 'evalueren' samen. Maar het kan soms knap lastig zijn om dat evaluatieproces te begrenzen, en voor ik het weet zit ik weer 20 minuten langer bij zijn bed. Daarom vind ik de slaapkaarten van TWEE ARMENVOL zo'n fijn product. Ze helpen jou om je kind te helpen iets over zijn of haar dag te vertellen met een concrete en afgebakende vraag. Op die manier is er kort en gericht aandacht voor de gedachten en gevoelens die er toch écht nog uit moeten voordat er aan de nacht begonnen kan worden.”
- Florrie, moeder en eigenaar webshop Reiger en de Raaf

“De slaapkaarten nodigen uit tot gesprekjes en ontfutselen verhalen over de dag die anders niet aan bod waren gekomen. Heel waardevol.”
- Carmen, moeder en pedagoog

“Ik vind het zo bijzonder dat mijn zoontje mij ook vragen stelt. De wisselwerking in de opdrachten zorgt voor verbinding onderling. Een heerlijke invulling voor het avondritueel. “Niet alleen mijn kinderen hebben wat aan het gebruik van de slaapkaarten. Ikzelf sta ook veel bewuster stil bij het moois van die dag.”
- Eef, moeder

Terug naar blog

Meer lezen

Lees andere blogs én manieren om een fijn thuis te creëeren.

Naar blog-overzicht