Zo gebruik je de rust & ritme kaarten

Zo gebruik je de rust & ritme kaarten

Met de TWEE ARMENVOL rust & ritme kaarten van stevig karton geef je kinderen inzicht in de structuur van de dag, met rust en tevredenheid tot gevolg.

Dagritme

Structuur en een duidelijk ritme zijn voor (jonge) kinderen erg belangrijk. Het geeft namelijk aan wat er komen gaat en hierdoor creëer je rust en voorspelbaarheid bij je kind. Als een kind onrustig is over wat er komen gaat gebruikt hij daarvoor heel veel energie, die hij niet kan steken in blij zijn, spelen en leren. Een inzichtelijk dagritme is een belangrijk middel om rust en ruimte te scheppen voor kinderen, zodat zij alle tijd hebben om zich vrij te ontwikkelen. Een dagritme werkt stimulerend en bevordert de ontwikkeling en zelfredzaamheid. Daarom rust & ritme.

Ervaring van een klant:
"Ik wilde even laten weten dat wij nu al veel baat bij de kaarten hebben. Ze is nu zelf aan het spelen (volgens dagritme) en lijkt er ook plezier in te hebben! De dagen krijgen een ritme en inderdaad, daardoor ook rust. Bedankt!"

Zo gebruik je de rust & ritme kaarten

Door dagelijks samen met je kind(eren) de kaarten in de juiste volgorde te leggen, visualiseer je de dag die komen gaat. Zo kun je beginnen met de kaart ‘aankleden’ of ‘ontbijten', daarna ‘zelf spelen’ of ‘naar school’. Zo maak je ieder stapje van de dag visueel door middel van de tekeningen. Naast een helder plan voor de dag, geef je jouw kind(eren) een moment van onverdeelde aandacht. En voor een kind is er geen betere start!

Voor wie?

De adviesleeftijd is van 3-8 jaar, afhankelijk van de ontwikkeling van het kind. Hoe ouder het kind, hoe meer inspraak je kunt geven om de volgorde zelf te bepalen. De TWEE ARMENVOL dagritmekaarten bestaan uit een basisset van 22 kaarten.  Ze zijn gemaakt van stevig karton met ronde hoeken, waardoor ze wel tegen een stootje kunnen!

Terug naar blog

Meer lezen

Lees andere blogs én manieren om een fijn thuis te creëeren.

Naar blog-overzicht